SKŁADNIKI:
- 3 szklanki mąki,
- 3 łyżki cukru,
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 4 jajka,
- 1 kostka margaryny,
- wiórki kokosowe,
- masa wg. uznania
PRZYGOTOWANIE:
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy cukier, margarynę, proszek do pieczenia oraz żółtka z 4 jajek. Wszystkie składniki zagniatamy. Ciasto dzielimy na dwie części: pierwszą wykładamy na blachę - do drugiej części dodajemy łyżkę wiórek kokosowych i robimy kruszonkę.
Na wyłożone na blachę ciasto możemy dać masę serową, dżem, budyń, masę makową - według uznania.
Następną warstwą jest ubita z białek piana. Na wierzch wysypujemy przygotowaną wcześniej kruszonkę.
Piec około 45 minut w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz