Uniwersalne kruche z kruszonką.

SKŁADNIKI:
  • 3 szklanki mąki, 
  • 3 łyżki cukru, 
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 
  • 4 jajka, 
  • 1 kostka margaryny, 
  • wiórki kokosowe, 
  • masa wg. uznania

PRZYGOTOWANIE:
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy cukier, margarynę, proszek do pieczenia oraz żółtka z 4 jajek. Wszystkie składniki zagniatamy. Ciasto dzielimy na dwie części: pierwszą wykładamy na blachę - do drugiej części dodajemy łyżkę wiórek kokosowych i robimy kruszonkę.
Na wyłożone na blachę ciasto możemy dać masę serową, dżem, budyń, masę makową - według uznania.
Następną warstwą jest ubita z białek piana. Na wierzch wysypujemy przygotowaną wcześniej kruszonkę.

Piec około 45 minut w 180 stopniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz